Saopštenje za javnost SPCG - pomoć za liječenje dječaka Abaza i Rifata Kardovića iz Rožaja

Sindikat prosvjete Crne Gore je pokrenuo humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za liječenje dječaka Abaza i Rifata Kardovića iz Rožaja, koji su oboljeli od rijetke i teške bolesti, o čemu je šira javnost već upoznata.

SPCG je pozvao sve sindikalne organizacije da, u skladu sa mogućnostima, izdvoje sa računa određena novčana sredstava i ista u najkraćem roku proslijede na račun za uplatu novčanih sredstava porodice Kardović br. 540-32008721-05 kod Erste banke i na taj način doprinesu što bržem oporavku dječaka, kojima je neophodna transplantacija koštane srži.

SPCG izražava nadu da će ovim gestom pomoći da ponovo zaživi solidarnost u Crnoj Gori, a takođe da će ovaj naš skromni doprinos pomoći porodici Kardović u teškoj situaciji. SPCG je i do sada učestvovao u svim akcijama ovoga tipa i bio ispružena ruka svima kojima je bila potrebna pomoć. Ne možemo, a da još jednom ne primijetimo da je, i pored izražene solidarnosti i pomoći koja se pruža u ovakvim slučajevima, ipak potrebna institucionalna podrška, kako bi se neophodna novčana sredstva prikupljala kroz institucije, a ne slanjem SMS poruka i ovakvih aktivnosti.
Na kraju, SPCG upućuje apel i Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta da se priključi našoj akciji, kako bismo što prije pomogli ovim dječacima, a u narednom periodu pronašli i zajedničke modele saradnje, jer nažalost, ovaj primjer dječaka nije usamljen u Crnoj Gori.

VD predsjednika SPCG
Slavka BOŠKOVIĆ