Nedjelja, 21 Juli, 2024

logo

SINDIKAT PROSVJETE CRNE GORE

Komisija GKU

Komisija za sprovođenje, praćenje, primjenu i tumačenje Granskog kolektivnog ugovora za oblast prosvjete je tijelo nadležno za pravilnu primjenu pomenutog akta. Počela je sa radom stupanjem na snagu prvog Granskog kolektivnog ugovora za oblast prosvjete.

Svoj rad zasniva na paritetnoj osnovi. Čine je predstavnici Sindikata prosvjete CG i Ministarstva prosvjete. Komisija daje mišljenja, tumačenja i donosi odluke koje su obavezujuće za poslodavca. Godišnje u prosjeku pristigne i do 100 zahtjeva kolega, zaposlenih u prosvjeti, koji su predmet razmatranja iste.

Takođe, Komisija za sprovođenje, praćenje, primjenu i tumačenje Granskog kolektivnog ugovora za oblast prosvjete je drugostepeni organ u postupku odlučivanja po prigovorima na odluku o dodjeli stipendija iz Fonda solidarnosti a namijenjene su studentima, djeci zaposlenih u prosvjeti.

Ukoliko smatrate da Vam je ugroženo neko pravo iz Granskog kolektivnog ugovora za oblast prosvjete, zahtjev sa propratnom dokumentacijom možete proslijediti poštom na adresu: Vojvode Maša Đurovića 17, Podgorica, ili na e-mail adresu sekretara Komisije ivana.vukicevic@spcg.me

Članovi smo