Nedjelja, 26 Maj, 2024

logo

SINDIKAT PROSVJETE CRNE GORE

Sindikat prosvjete Crne Gore je snažan granski sindikat, koji zastupa interese 80% zaposlenih u prosvjeti. S pravom možemo reći da je danas SPCG nezaobilazan partner Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta i Vladi Crne Gore u kreiranju i sprovođenju svih aktivnosti koje se tiču socio-ekonomskog položaja zaposlenih u prosvjeti.

Od konstituisanih 18 opštinskih/Gradskog odbora, uspjeli smo da iskoordiniramo rad sindikalnih organizacija i rješavamo aktuelna i prioritetna pitanja za članstvo.

SPCG svoje aktivnosti realizuje zahvaljujući radu 10 kancelarija koje se nalaze u većim gradovima Crne Gore i koje su tehnički, moderno opremljene i informatički umrežene, međusobno i sa centralnom kancelarijom u Podgorici.

Kontinuiranim jačanjem i utvrđivanjem statusa SPCG-a u društvu, stvoreni su uslovi za šire, efikasnije i kvalitetnije djelovanje i bolju sindikalnu organizovanost. Ozbiljan i kvalitetan rad SPCG prepoznat je i priznat na međunarodnom nivou i trenutno zauzima dobru poziciju u sferi sindikalizma uopšte. Ovo je i priznanje i obaveza, a samim tim i zadatak i preporuka za dalje napredovanje.

Članovi smo